31 Jul

Bacalaureat 2017. Subiectele şi baremele la Psihologie

„La Psihologie, subiectele au fost la fel ca în anii trecuţi. Nu cred că este vreo diferenţă în nivelul de dificultate. Elevii trebuiau să cunoască foarte bine materia de la clasă şi să fi rezolvat înainte cât mai multe variante de subiecte, astfel încât în ziua examenului să poată aplica teoriile pe care le-au învăţat. Cerinţele au fost foarte clare, deci nu ar fi trebuit să se încurce. Cred că orice elev putea să ia notă de trecere la această probă“, a explicat Florica Dumitrescu, profesor de Psihologie la Liceul „Ion Barbu“.


 

 

 

 

Subiectul la proba de Psihologie

 

 

 

Baremul la proba de Psihologie   

O imagine distorsionata despre sine si despre ceilalti este principala caracteristica a tulburarii de personalitate narcisistica (TPN). Toti cei care au incredere in propria persoana au o stima de sine crescuta, o imagine pozitiva despre sine, au numeroase beneficii, se simt echilibrati si isi ating obiectivele mult mai repede.

In cazul narcisistilor insa, stima de sine si imaginea despre sine sunt mult supradimensionate, ei au o preocupare exagerata pentru propria persoana, o imagine grandioasa despre sine.

Aceasta caracteristica ii ajuta sa fie foarte competitivi in societate, insa in momentul cand nu primesc recunoastere din partea celorlalti, considera ca li se face o mare nedreptate si devin irascibili, deprimati, se pun in garda. Cand nu le este recunoscuta “superioritatea”, ei se simt neputinciosi, inferiori.

Se mandresc cu pozitia lor in societate, dar nu se pot adapta, cand vine vorba de respectarea normelor sociale. Sunt centrati pe propriile nevoi si le ignora pe ale celorlalti. In relatiile cu ceilalti, devin preocupati de sine intr-un mod deranjant. Pot avea o atitudine prietenoasa intrerupta de remarci arogante sau de observatii ofensatoare la adresa celor cu care relationeaza.

Daca simti ca te regasesti in cele de mai sus si doresti ajutor in a te simti bine, ne gasesti pe: http://danielivan.ro/