11 Aug

Spectacolul „Iona“, după Marin Sorescu se joacă în Londra, cu casa închisăSpectacolul va fi regizat de Sharon Willems, iar rolul pescarului-profet va fi jucat de actorul român Alin Bălăşcan.

Producţia în regia lui Willems va păstra echilibrul, unique lui Sorescu, dintre lirism şi ironie, abordând, după cum anunţă ICR Londra, o perspectivă contemporană, plină de umor, a poveştii pescarului înghiţit de balenă. Piesa va fi jucată los angeles sediul institutului cultural român şi va fi în limba engleză.

Poet, romancier, eseist şi nu în ultimul rând, dramaturg, Marin Sorescu a explorat incertitudinile existenţiale şi absurditatea condiţiei umane.Temele abordate, de tip existenţialist, dar depotrivă universale şi subiective, l-au plasat în spectrul larg al avangardei. Tonul său ironic a fost simţit în literatura română odată cu anii '60, în 1964, apărând prima sa carte, „Singur printre poeţi”, o colecţie de parodii poetice care s-a bucurat rapid de succes.

Alin Bălăşcan (foto) a studiat l. A. East 15 Acting School, din Londra, şi s-a pregătit în operele lui Shakespeare alături de  the Royal Shakespeare Company şi Shakespeare's Globe, los angeles cei din urmă, interpretându-l pe Angus în „Macbeth”. În 2013, a jucat în producţia ”In the Beginning Was the End” los angeles Somerset House, într-un dublu rol pentru care a fost apreciat într-o serie de publicaţii printre care şi The Guardian. De asemenea, în 2016, Bălăşcan a jucat diferite roluri în cadrul unei producţii de teatru imersiv a pieselor lui Tristan Tzara los angeles ICR Lodra. 


Nu ai unde sa-ti lasi copilul cat timp esti la serviciu? Gradinita Particulara Prichindei si Voinicei este raspunsul la toate cautarile tale. 

Daca locuiesti sau lucrezi in Baneasa, noi suntem solutia la problema ta. Te asteptam intr-o zona linistita, ferita de traficul rutier, un mediu in care copilul tau se va simti ca acasa.

Suntem particulari si avem cresa, dar si gradinita in Bucuresti. Locatia este  in zona Baneasa, intr-o cladire pe trei nivele cu un spatiu generos de 500 mp si o curte de 1000 mp, din care jumatate a fost amenajata ca loc de joaca. 

Scopul nostru este sa le oferim copiilor o varietate de experiente valoroase, care sa ii ajute sa se dezvolte in toate privintele, sa-i faca mai capabili si mai creativi. 

Gradinita si Cresa noastra incearca sa dezvolte o paleta larga de abilitati: academice, sociale, artistice, muzicale si fizice.

Accentul este pus pe initiativa, independenta, cooperare si includerea propriilor idei ale copiilor in joaca.

Ne gasiti pe: http://prichindeisivoinicei.ro